Jag skriver om musik.

Den odödliga Alice Cooper

Frågan kom till Facebook-gruppen i ämnet Alice Cooper.

"Kommer det finnas ett Alice Cooper utan Alice Cooper? KISS har ju tänkt att bandet ska fortsätta även när alla originalmedlemmar är borta.. Sminket och musiken lever vidare. Vet inte hur framgångsrikt det skulle vara, men finns det musiker som fortfarande kan ge en bra show och folk är sugna på konceptet. Varför inte? Skulle detsamma gälla Alice Cooper? Kan någon yngre gömma sig bakom sminket och komma undan med det?"

Tystas ner

"Dom vill bygga ett land på hat
På ignorans och rädsla
Nej tack, det är bra
Vi behöver kärlek till varje människa
Så i 2014 får vi se vad vårt land är gjort på
Och jag hoppas att jag får se att rasisterna försvann
Och att fascisterna försvann
För hjärtat sitter här till vänster
Så tänk efter vilken sida ni vill skall leda detta land" -Svarta Duvor & Vissna Liljor

Här. Står. Jag.

"Hey man, I'm gonna fuck this shit up/No fear, no compromise, I want it all/I will never be afraid, and I'll die with what I believe/All of you assholes can stay rotting here/I do not care, I will not be there/I have got to save myself/And don't tell me there's no one else/And all you are is all you are.../I'm so sorry (for you) I'm sorry.../So all hail the new flesh/Because it suits me fine..."

Pretties for you

Du har just lutat dig tillbaka i fåtöljen efter att ha knäppt på stereon för att ge dig ut på en en angenäm, musikalisk resa tillsammans med Alice Cooper. Du har blandat dig en god paraplydrink och låter varenda ansträngd muskel i din kropp slappna av. Telefonen har du kopplat ur och ytterdörren är låst. Inget kan störa dig nu...

The Who - Who's Next

Såg just en minidokumentär om denna skiva på TV4 Fakta och eftersom jag har skivan i LP-hyllan, men hittills inte har uppskattat den nämnvärt, så kände jag att ett par allmänna ord behövde sägas om varför jag plötsligt ändrat uppfattning.

Historien om Lifehouse, den tänkta uppföljaren till klassikern Tommy är i sig en klassiker. Och en historia som kreativitet, drömmar och mötet med verkligheten.

Who's next är i skenet av den historien både ett misslyckande och en triumf.

Dennis Dunaway Project - Bones From The Yard

bones from the yardJag tror det är undersidan av ett sköldpadds-skelett (magen, alltså) man ser på framsidan, men jag är inte säker. Och det är väl en typisk grej man kan hitta nergrävd på sin bakgård, antar jag. Min bakgård är för liten för att rymma sådana hemligheter, och eftersom huset är byggt 1980 har förre ägaren knappast hunnit med att gräva ner särskilt mycket heller, för den delen.

Will metal stand tall?

Jag brukar gå på skivmässa lite då och då. Köper ett par kantstötta LP-skivor som är prissatta till något löjligt tresiffrigt pris. Och nästan varje gång slinker det med ett par fem- eller tiokronorsplattor som alla har det gemensamt att de spelades på "Headbanger's Ball", "Power Hour" eller något annat liknande program under perioden '86 - '91.

Alice Cooper - Hey Stoopid

Skiva: "Hey Stoopid"
Artist: Alice Cooper
År: 1991

Slutet på en era. Pudelrockens död. Det är med kluvna känslor jag hör introt till titelspåret, för varken jag eller Alice representerar längre de personer vi var på den tiden.

Då lyssnade jag på Alice och Aerosmith. Guns n' Roses och L.A. Guns. Jag spelade in Headbanger's Ball på video för att inte missa det senaste inom sleaze- eller pudelrocken. Men istället fick jag en video med Seattlebandet Mother Love Bone. Och kort därefter Soundgarden. Jag var på väg att upptäcka grunge.

Prenumerera på Rockfestivalen