"Söders lögner" - ett gästinlägg

Jag uppmärksammas på ett inlägg från sajten Inte rasist, men... som enligt uppgift föranlett censurförsök från "okänt" håll. Ddos-attacker har sänkt sajten gång på gång under helgen och början av veckan, och därför delade även sajten Politism med sig av inlägget i sin helhet. Kort därefter utsattes även de av ddos-attacker. Sedan dess har även Aftonbladet och Dagens Seglora delat inlägget. Kanske fler ändå. Och nu delar jag det också. För det som sägs i inlägget är viktigt.

Det visar att Björn Söder ljuger. För att förneka sin egen fascism och rasism. För att förneka Partiets fascism och rasism. För att ljuger man bara tillräckligt ofta och länge, kan man till och med få folk att tro att Förintelsen aldrig ägde rum. Att Kristallnatten bara var en stökig natt på stan. Det visar att Björn Söder ljuger, och vad mer - det visar upp honom i all hans revisionistiska oprakt.

Därför delar jag inlägget.

I torsdagens SVT Debatt deltog Henrik(jag) från IRM i en debatt om den numera rikskända ”tårtningen” av Jimmie Åkesson. SD:s pressekreterare Björn Söder var vår huvudmotståndare trots att vi som Söder anser att tårtning är ett riktigt dåligt sätt att bemöta SD. Söder kom dock med en hel del minst sagt märkliga påståenden som vi känner att vi bör reda ut.

För er som missade debatten:

Påstående nr 1:

Carlito: SD är det enda partiet som i principprogrammet uttrycker att man kan upphöra att vara svensk om man inte följer SD:s definition av identitet och kultur.

Björn Söder: Det är rent nonsens.

Sanningen: Citat från SD:s principprogram sida 11: ”På samma sätt som den som är född in i en annan nation senare i livet kan bli en del av den svenska nationen menar vi också att man även som infödd svensk kan upphöra att vara en del av den svenska nationen genom att byta lojalitet, språk, identitet eller kultur”

Påstående nr 2:

Carlito: Så Thoralf Alfsson har aldrig uttryckt att han är en islamofob?

Björn Söder: Jag tror inte han har sagt att han är isamofob, nej.

Sanningen: Citat från Thoralf Alfssons blogg: ”Jag är islamofob och jag kan överhuvudtaget inte förstå att någon med kristen uppväxt kan vara något annat än islamofob.”

Påstående nr 3:

Björn Söder: Man avhumaniserar SD när man kallar oss för rasister.

Sanningen: Att kalla en rasist för rasist är inte avhumanisering. Att vara rasist är avhumanisering. /Tore Kullgren

Påstående nr 4:

Carlito: Jimmie Åkesson säger ju själv att islam är det största hotet sen andra världskriget.

Björn Söder: Nej nu är det fel igen. Det var Aftonbladet som satt den rubriken. Det står inget sådant i debattartikeln.

Sanningen: Öhh, jo det gör det:

För att vara på den säkra sidan så har ni två citat till från partitoppen.

Det finns fler saker vi skulle kunna bemöta, men jag tror ni fattar poängen. Vi vill passa på att tacka alla ni där ut som stöttat oss, vi kan inte ens börja beskriva hur mycket era fina ord värmde! Ett speciellt tack till Carlito som var grym i debatten.

***UPPDATERING***

Vi fick en förfrågan om att reda ut Söders befängda påståenden/förnekanden gällande järnrörsskandalen. Vi har skrivit om alla lögner i detta inlägg: SD-topparnas lögner – vi har hela listan

Här har ni även en lista som belägger allt det vi sa om SD:s plattform på nätet, Avpixlat:

  • Avpixlat hämnas SD – attackerar unga tjejer
  • Rasbiologi och hets mot folkgrupp på SD:s favoritblogg
  • SD-hyllad hatblogg används för hämndaktion mot journalister:
  • SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp. Hets mot folkgrupp
  • SD-hyllad blogg attackerar årets Lucia på grund av hennes hudfärg
  • Hängdes ut på hatsajt: Det är förjävligt
  • AVPIXLAT SPOTTAR PÅ HOTADE BARN
  • Ännu ett barn uthängt på Avpixlat – hotas i vanlig ordning med våldtäkt
  • SD-hyllad sajt lägger upp video med sexövergrepp på ung flicka utan att pixla hennes ansikte
  • Jaha... Det var texten i sin helhet. Inte rasist, men... är en sajt som i synnerhet granskar Sverigedemokraterna. Själv försöker jag se det hela ur ett större (system-)perspektiv. Problemet är, som jag ser det, förstås inte SD som sådant. De är absolut delaktiga i problemet, men man kan se som som dess barn, eller som ett symtom. Rasism, nazism, fascism... Alla är de sprungna ur nationalismen. Och att jag delar ovanstående inlägg är mer en del av det antinationalistiska perspektivet. Och för att försöka visa att SD är en viktig del i upprätthållandet (och revitaliseringen) av de mörkbruna, ideologiska krafter som var nära att förgöra Europa och världen under 1900-talet.