Prisoners of the lost universe

Jag kan nästan inte beskriva känslan då jag insåg att betamax-fodralet som stod i hyllan innehöll den film jag letat i mer än 25 år utan att lyckas.

25 år är förstås en överdrift. Det är nog bara de senaste par åren jag gjort några mer än halvhjärtade försök att hitta filmen. Men utan en titel att gå på, utan namn på skådisarna (hur kunde jag glömma John Saxon?!) och utan mer minnen av storyn än att några personer besöker någon som har en maskin och visar den samtidigt som det råkar bli jordbävning så att personerna - jag minns inte ens hur många de var - hamnar i en annan dimension.

Googla på det så får du själv se hur jäkla svårt det är!

Men så befinner jag mig på mina föräldrars vind för att rota lite i några av mina gamla lådor då pappa kommer smygande. Han vill alltid visa grejer och nu hamnade vi i ett hörn med gamla datorer (bl.a. min gamla Amiga 500 och en låda spel) och där stod en betamax-spelare och en knapp hyllmeter betamax-filmer. Och förutom klassikern 2019: After the fall of New York så stod den alltså där.

Prisoners of the lost universe:

Tyvärr fick inte betamax-spelaren plats i bilen när vi åkte hem, så jag får nog vänta med att se den. Men nu vet jag i alla fall att den finns och vad den heter. Den fråga som kvarstår är om den där långa bilen som påminde mig om en mekanisk mask också är ett minne från den här filmen, eller om det är en annan bortglömd pärla som går att hitta i den där betamax-samlingen...