Idag köpte jag en förförstärkare till min skivspelare. Så snart kan kan lyssna på mina skivor igen. Ska bara köpa ett par kablar först.

Man borde väl ha lärt sig vid det här laget att sladdar inte ingår när man köper apparater. It goes without saying när det gäller batterier, men sladdar (förutom elkabeln, förstås) är det svårare att få in i huvudet (och i förpackningen, tydligen). Snart får man väl köpa fjärrkontrollerna separat också.

"Jag har en gammal DVD-dosa till en Philips, kan den funka till den här blurayen, tror du?"
"Är det en MM- eller MC-kopplad laser i den? Om den är MC kan det funka, beroende på om DVD-spelaren är från 2009 eller senare. Innan dess var MM standard, och det används inte i bluray-spelare överhuvudtaget. Sedan ska ju MC-signalerna synka också, och det är lite olika mellan tillverkarna hur pulserna ligger. Annars kan du köpa den här multidosan för 1500:-, den tar alla märken och så."
"Jo, det kanske är bäst..."
"Och batterier till dosan hittar du vid kassan."

Nä, fyfan. Och när jag kom hem låg det orangea kuvertet på köksbordet. Så nu hoppas jag att man kan äta den där förförstärkaren, för det kommer jag antagligen att behöva göra för att dryga ut pensionen (som i nuläget kommer att bli lägre än den minimilön jag lyfte när jag jobbade som elevassistent i slutet av 1900-talet). En känsla av att behöva pensionsspara istället för att köpa de där sladdarna infinner sig.

Men har man sagt "a" får man ju säga "b", och det gäller sannolikt även för sladdar till förförstärkare. Så pensionen kan vänta - den är ju ändå uppskjuten, så what's the rush?

Livet är fullt av uppoffringar. Sladdlösa mojänger (som alltså saknar sladd, i motsats till de trådlösa, som varken har sladd eller saknar den). Och paket på posten att hämta.

Har jag tur hinner jag (men när!?) både köpa sladdar och hämta de just trådlösa mojänger jag beställt från Butik.it och som väntar på mig på ett utlämningsställe mellan här och jobbet. Då blir det en fredag fylld av hårdrock på vinyl och trådlösa excesser framför 50-tummar'n. Kanske t.o.m. en öl.

Nyckelord