Obi-Wan Kenobi godkände min vänförfrågan på Facebook. Det är stort på nåt sätt. Även om han förvisso inte hade mycket val. Se bara hur det gick för Anakin Skywalker när Obi-Wan behandlade honom lite sådär avvisande. Tjopp, tjopp så tog han livet av varenda jedi-barn han kunde hitta. Jag har i och för sig inget lasersvärd eller ens en sån där morgonrock de säljer på CoolStuff, men det hindrar förstås inte att jag ändå anammar andemeningen i att döda jediriddarnas framtid.

(Jag skulle här kunna göra en koppling mellan Anakin Skywalker och Anders Behring Breivik, eller snarare socialdemokratin och jediorden, men bådadera känns både onödigt och osmakligt - inte minst när jag framledes skall se Star Wars-filmerna och får serverat Obi-Wan Juholt vs. Darth Reinfeldt för mitt inre. Så det hoppar vi över.)

Fast ändå, Med Moderaterna som det nya arbetarpartiet, och Darth Reinfeldt som socialdemokrat innerst inne... Men vem ska då den onde kejsar Palpatine representera?

Nä, nu blev det rörigt...

Obi-Wan Kenobi. Vi satt där, vi lärlingar ("padawan" om det skall vara noga), och sög i oss av jedi-hemligheterna. Anammade förstås gärna yttre attribut - det är ju till viss del en image förknippad med att vara jediriddare. Man ska helst vara på ett visst sätt. Man ska också gärna ha ett bra namn. Som Obi-Wan Kenobi eller Luke Skywalker. Janne har inte riktigt samma klang som Obi-Jan. Lätt att fastna i trivialiteterna.

Jag är vän med Obi-Wan Kenobi på Facebook. Trivialt så det förslår. Egentligen. Men det väcker många minnen av en tid som - även om den är sedan länge svunnen - lade grunden för den definition av mig själv som gäller idag. Några jävligt centrala delar, därtill.

Men det är väl just det som gör Obi-Wan till Obi-Wan?